Köp- och leveransvillkor

FÖRETAGSINFORMATION

Dörrskydd för bil och www.dorrskydd.se ägs och drivs av PME ENGINERING AB. Företaget omfattas av F-skatt.

PME ENGINERING AB
DAMMVÄGEN 14
51170 RYDAL
ORGANISATIONSNUMMER: 559351-6924
MOMSNUMMER: SE559351692401

KÖPINFORMATION

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss. När du handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du genomför köp på distans. Läs mer hos Konsumentverket. Alla bedrägeriförsök polisanmäls och vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Samtliga priser är inklusive 25% moms och är angivna i svenska kronor (SEK) som standard.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan förvarning, beroende på valutakurser, portokostnader, omkostnader etc. På vissa produkter finns det information om vad dessa passar till, detta är endast en rekommendation. PME-ENGINEERING AB tar inget ansvar för att dessa produkter om ni använder dem på annat sätt än det varan avser. Skada på lack som uppstått pga smutsig bil eller att produkten används på som gör att bilen fått lackskador ersätts ej.

Produktblad

Klicka på länken för att öppna produktbladet i ett nytt fönster.

ORDERBEKRÄFTELSE

Efter att du har genomfört ditt köp skickar vi en orderbekräftelse till din mejl. Vill du ändra din beställning på något sätt ska du kontakta oss genom att svara till order@ pme-engineering.se När din beställning är packad och inlämnad för leverans får du ytterligare ett mejl där det står att leveransen är på väg till dig.

BETALNING

Vi använder oss av Klarna som erbjuder flera betalsätt genom Klarna Checkout, läs mer nedan. Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas er. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av PME-ENGINEERING AB. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till PME-ENGINEERING AB.

Se klarnas hemsida för kompletta villkor gällande Klarna Checkout. Observera att samtliga frågor kring t.ex. fakturor, kortköp och liknande som har betalats genom Klarna Checkout ska tas med Klarna. Företag registrerade i Sverige betalar också genom Klarna Checkout genom att välja Företag istället för Privatperson, betalningsvillkoren är faktura eller kortbetalning.

FRAKT & LEVERANS

Frakt ingår i priset och vi använder oss av www.fraktjakt.se. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas oavsett transportör. Om ni inte har angivet ett korrekt mobilnummer i er order kommer ni inte heller att få någon avisering om ert paket utan denna kommer då istället med mejl eller brev vilket kan göra att det tar några dagar extra även om paketet har kommit fram. I de fall där endast en del av er beställning finns i vårt lager inväntar vi till alla produkter kan skickas samtidigt, om inget annat anges av er som kund.

Upptäcker ni skador på paketet skall ni omedelbart anmäla detta till berörd transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker ni inte skadan förrän ni öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall ni kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell
tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har ni lagt en order och inte hämtar ut er försändelse innan den går i retur till oss, vilket normalt sett är 7 dagar, så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av produkterna.

REKLAMATION

PME-ENGINEERING AB kontrollerar alltid produkterna så mycket som det är möjligt före leverans. Skulle det vara något fel på din produkt, kontakta oss på order@ pme-engineering.se inom 14 dagar efter att du har mottagit din beställning så löser vi det.

ÅNGERRÄTT & RETUR

Om ni inte är nöjd med er order av någon anledning har ni full ångerrätt, returrätt eller bytesrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit din order. Produkten får ej vara använd, endast testad storleksmässigt. Produkten ska vara i samma skick som när den lämnade oss annars gäller inte ångerrätten.

Vid nyttjande av ångerrätten står ni som kund för ansvaret för att returen kommer tillbaka till oss. Vid saknad av skickad retur får ni som kund stå för förlorad produkt (du betalar produktens värde). Vi ordnar returfraktsedel.
Om ni har betalt er order innan retur, återbetalas pengarna, inklusive eventuell fraktkostnad om hela ordern returneras. Om ni har betalt er order via Klarna så är det Klarna som sköter återbetalningen till er när PME-ENGINEERING AB har hanterat returen, vilket vanligtvis sker inom 14 dagar, men kan ta upp till 30 dagar. Har ni lagt er order via mejl eller telefon så återbetalar vi pengarna till er inom 30 dagar efter att ni har återkommit med bankkonto inkl. clearingnummer, bankgiro eller postgiro.

Returer som saknar eller har för lite porto/frankering kommer inte att lösas ut av PME-ENGINEERING.

FORCE MAJEURE

PME-ENGINEERING är befriade från påföljd av underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriade omständigheter enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriade omständigheter skall anses bland annat myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage,
olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.

I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

TVIST

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.